Hvad koster det at skifte a-kasse?

I Danmark er det vigtigt at være medlem af en a-kasse. Det er det, fordi det er dit sikkerhedsnet, hvis du går hen og bliver arbejdsløs i en periode. Ved at være medlem af en a-kasse optjener du anciennitet, som gør, at du kan få udbetalt dagpenge ved arbejdsløshed. Men hvad koster det at blive medlem af en a-kasse, og kan du skifte, hvis du er medlem af en, men vil med i en anden?

Det koster det at blive medlem af en a-kasse

Hvis du går og overvejer at melde dig ind i en a-kasse, så forstår vi godt, at du tænker over hvad det koster at være medlem. Der findes mange forskellige a-kasser i Danmark, og priserne på dem er også forskellige. De ligger dog alle med en pris på mellem 480 til 600kr pr. måned.

Ud af det beløb, som du skal betale hver måned, så skal du dog være klar over, at du kan få skattefradrag, når du er medlem af en a-kasse. Fradraget ligger på højest 6.000kr om året, uanset om du betaler mere end dette for at være medlem.

Koster det penge at skifte a-kasse?

Der kan være flere grunde til, at du overvejer at skifte til en a-kasse. Det kan være fordi du har skiftet branche, og derfor hellere vil over til en, som har erfaring med netop din branche. Det kan også være pga. en dårlig oplevelse eller noget tredje.

Det du skal være opmærksom på, hvis du skal skifte a-kasse, det er ikke om det koster penge at skifte, men nærmere hvad akasse pris du skal betale, når du har skiftet. Det koster nemlig ikke typisk penge at skifte a-kasse, men prisen på dem kan variere, som vi nævnte før. Ring derfor gerne til den a-kasse du har overvejet at skifte til, og hør dem ad hvad det skal koste at være medlem ved dem.

Skal jeg være medlem af en fagforening, for at være medlem af en a-kasse?

Du behøver ikke at være medlem af en fagforening, hvis du skal være medlem af en a-kasse. Det står dig derfor frit, om du vil gøre brug af begge ydelser, når du melder dig ind et sted. Der er dog arbejdspladser, hvor det er fagforeningen som forhandler din løn – Dette er typisk ved offentlige og større virksomheder. Her kan det være en fordel at være medlem af en fagforening.

«
»