Pulleyhjul

Nyt pulleyhjul giver en bedre oplevelse

Er dine pulleyhjul slidte, så er det på tide at få dem skiftet. Et slidt pulleyhjul giver en dårligere performance, og er hård ved kæden.

Her på Cykelpartner finder du et godt udvalg af pulleyhjul, uanset om du skal bruge nye pulleyhjul til din MTB, racercykel eller citybike.

Vores udvalg rummer et bredt udvalg af pulleyhjul, som du kan finde i mange varianter og forskellige kvaliteter – herunder også pulleyhjul med keramiske lejer, der henvender sig til den kræsne cykelrytter.

pulleyhjulSkift af pulleyhjul

Sørg for at skifte dit pulleyhjul, hvis det begynder at blive slidt, da det ellers vil begynde at slide på resten af dit gearsystem også. Ofte er vedligeholdelse en meget billigere løsning end at lade stå til, da du kan ende med en endnu større regning i sidste ende. 

Vælg de korrekte pulleyhjul

Pulleyhjul bliver af nogle også kaldet kædeførerhjul og leveres som regel i et sæt af to. - Et øvre pulleyhjul og et nedre pulleyhjul.

Når du vælger pulleyhjul er antallet af tænder væsentligt, ligesom det kan være en god ide at vælge pulleyhjul indenfor samme serie som din geargruppe, for at sikre en ensartet kvalitet.

Hvad er et pulleyhjul?

Formålet med et pulleyhjul er at lede kæden, der overfører kraften fra pedalernes krankboks til kassettehjulet eller bagskifteren. Pulleyhjulet er normalt monteret på en justerbar bøjle, der er en del af bagskifteren, og kæden løber over pulleyhjulet, hvilket giver mulighed for at ændre gear ved at ændre positionen af bagskifteren.

Pulleyhjul er udstyret med tænder, der hjælper med at holde kæden på plads og forhindre, at den falder af under cykling. De kan også være udstyret med kuglelejer for at reducere friktionen og forbedre effektiviteten af gearskiftet.

Pulleyhjul er normalt lavet af letvægtsmaterialer såsom plast, aluminium eller keramik for at minimere vægten og forbedre cyklens ydeevne. De kan også have forskellige størrelser og tandantal, afhængigt af cyklens gearsystem og design.